

COMMUNITY SURFACE DYNAMICS MODELING SYSTEM

CARBONATE FOCUS RESEARCH GROUP (FRG) & MARINE WORKING GROUP (WG) JOINT WORKSHOP THE MILLENNIUM HARVEST HOUSE HOTEL, BOULDER COLORADO October 19-20, 2009

DAY 1: OCTOBER 19TH AGENDA

Hour	Topic	Presenter(s)	Duration
8:30 AM	Breakfast: Gathering	*	30 min
9:00 AM	Welcome & Overview of CSDMS	James Syvitski	20 min
9:20 ам	Introductions, members' interests relevant to group goals	Members	30 min
9:50 am	Overview of Carbonate FRG and Marine WG Peter Burgess/Pat Wiberg 30 ma Intermediate- and Long-Term GoalsWhere are we now? Where do we need to go? (CFRG- status of proposal, workbench, databases, etc.) (MWG- issues related to CSDMS modeling of slope and deep-sea processes, etc.)		
10:20 ам	Morning Break	*	15 min
10:35 AM	Presentations of Proof of Concept projects underway	Eric Hutton	30 min
	(model-couplings achieved) Questions/Clarifications/Discussion		20 min
11:25 ам	Joint session to brainstorm opportunities to cooperate	Pat/Peter	65 min
12:30 рм	Lunch *		90 min
2:00 рм	Groups meet separately to make progress on group goals	*	90 min
3:30 рм	Afternoon Break	*	15 min
3:45 рм	Groups continue	*	30 min
5:00 рм	End of Day 1		

6:30 рм Dinner (May be working dinner for groups)



COMMUNITY SURFACE DYNAMICS MODELING SYSTEM

CARBONATE FOCUS RESEARCH GROUP (FRG) & MARINE WORKING GROUP (WG) JOINT WORKSHOP THE MILLENNIUM HARVEST HOUSE HOTEL, BOULDER, COLORADO

October 19-20, 2009

DAY 2: OCTOBER 20TH AGENDA

Hour	Topic	Presenter(s)	Duration
8:30 AM	Breakfast: Gathering	*	30 min
9:00 am	Carbonate / Marine model data sharing Work on existing projects in some cases, developing new ideas in others	Pat/Peter	30 min
10:30 ам	Morning Break	*	15 min
10:45 ам	Presentation of basic code-submission procedures Questions/Clarifications/Discussion	Albert Kettner	15 min 15 min
11:15 ам	Joint Group presentation of progress (15 min each) Summarize Group progress, next steps, collaborations, etc. Questions/Clarifications/Discussion	Peter/Pat	30 min 90 min
12:50 рм	Formal Sessions of Meeting conclude	*	
1:00 рм	Lunch:	*	60 min
2:30 рм	Working Time with Integration Facility Staff IF staff will circulate, helping people individually, with questionnaire, IRF, HPCC, Caffeine, or more advanced code alteration for those interested	*	90 min
	Other Options: Time for working on/writing about projects (for meeting reports, proposals Time to work more on model submission for those who need/want it	* ;, etc.)	45 min

5:00 PM Informal Session Ends



COMMUNITY SURFACE DYNAMICS MODELING SYSTEM

CARBONATE FRG & MARINE WG JOINT WORKSHOP October 19-20, 2009

PARTICIPANT CONTACT INFORMATION

Aaron Bever VIMS, College of William and Mary Gloucester Point, VA Email: <u>abever@vims.edu</u>

David Budd University of Colorado Boulder, Colorado Email: <u>david.budd@colorado.edu</u>

Peter Burgess (Chair, Carbonate FRG) BG Energy Holdings Ltd. London, UK Email: <u>p.burgess@es.rhul.ac.uk</u>

Carl Friedrichs (Chair, Chesapeake FRG) VIMS, College of William and Mary Gloucester Point, VA Email: <u>cfried@vims.edu</u>

Ned Frost Conocophillips Houston, TX Email: <u>Ned.L.Frost@conocophillips.com</u>

Chris Jenkins University of Colorado at Boulder Boulder, Colorado Email: <u>chris.jenkins@colorado.edu</u>

Nicole Lovenduski Colorado State / University of Colorado Boulder, Colorado Email: <u>nikki@atmos.colostate.edu</u>

Eckart Meiburg (Chair, Cyberinformatics WG) University of California at Santa Barbara Santa Barbara, CA Email: <u>meiburg@engineering.ucsb.edu</u>

David Pyles Colorado School of Mines Golden, CO Email: <u>dpyles@mines.edu</u> Rick Sarg Colorado School of Mines Golden, Colorado Email: jsarg@mines.edu

Patricia Wiberg (Chair, Marine WG) University of Virginia Charlottesville, VA Email: <u>pw3c@virginia.edu</u>

CSDMS Integration Facility Members:

University of Colorado at Boulder Campus Box 545 Boulder, CO 80309-0545

James Syvitski Executive Director Tel: (303) 735-5482; Email: james.syvitski@colorado.edu

Scott Peckham Chief Software Architect Tel: (303) 492-6752; Email: scott.peckham@colorado.edu

Eric Hutton Research Scientist Tel: (303) 492-6233; Email: eric.hutton@colorado.edu

Albert Kettner Research Scientist Tel: (303) 735-5486; Email: <u>ketttner@colorado.edu</u>

Irina Overeem Research Scientist Tel: (303) 492-6631; Email: irina.overeem@colorado.edu

Marlene Lofton Executive Assistant Tel: (303) 735-5482; Email: marlene.lofton@colorado.edu