

#### COMMUNITY SURFACE DYNAMICS MODELING SYSTEM

# JOINT CDMS WORKSHOP:

### CYBERINFORMATICS & NUMERICS WORKING GROUP EDUCATION & KNOWLEDGE TRANSFER WORKING GROUP HYDROLOGY FOCUS RESEARCH GROUP

### THE MILLENNIUM HARVEST HOUSE HOTEL, BOULDER COLORADO November 16-17, 2009

# DAY 1: NOVEMBER 16<sup>TH</sup> AGENDA

<u>Hour</u>	<u>Topic</u>	Presenter(s)	<u>Duration</u>
8:30 AM	Light Breakfast: Gathering	*	30 min
9:00 AM	Welcome, and updates  CSDMS (20 min)  Cyber (5-10 min)  Hydrology (5-10 min)  EKT (5-10 min)	James Syvitski Eckart Meiburg Jay Famiglietti Karen Campbell	50 min
9:50 AM	Presentation of CSDMS EKT (Q&A)	Irina Overeem	20 min
10:10 ам	Presentation of GUI/basic code-submission (Q&A)	Scott Peckham	25 min
10:35 am	Morning Break	*	15 min
10:50 ам	Presentation of CSDMS web/models (Q&A)	Albert Kettner	15 min
11:05 AM	8-10 Short presentations of key projects/ideas (5-7 minutes each)	Chairs/Participant	s 60 min
12:05 рм	Discussion of Presentations Very short statements on intention of participants (2 min each) Very short presentations on CSDMS-related topics by participants (3 min each)	Chairs/Participant	s 40 min
12:50 рм	Lunch	*	75 min
2:00 рм	Groups Meet Separately to discuss priorities/actionable	e items *	120 min
4:00 PM	In Parallel: Time for working on/writing about projects (for meeting reports, p Time to work more on model submission for those who need/wa Tutorial help with code-submission Tutorial help with IRF protocol Submit animations or movies		90 min
5:30 рм	End of Day 1		
***			
6:30 рм	Dinner: Laudisio Italian Restaurant (303-442-1300; www	w.laudisio.com)	



# DAY 2: OCTOBER 27<sup>TH</sup> AGENDA

<u>Hour</u>	Topic	Presenter(s)	<u>Duration</u>
8:30 AM	Light Breakfast: Gathering	*	30 min
9:00 AM	Summary of Day 1. Charge for Day 2	Chairs	30 min
9:30 AM	Organization of Sub-group meetings, Subgroups meet	*	135 min
10:30 AM	Informal morning break		
11:30 ам	Presentations of ideas and progress, discussion	*	60 min
12:30 рм	Lunch	*	90 min
2:00 РМ	In Parallel: * 180 min Time for working on/writing about projects (for meeting reports, proposals, etc.) Time to work more on model submission for those who need/want it Tutorial help with code-submission Tutorial help with IRF protocol Submit animations or movies		
5:00 РМ	Meeting Ends		